Netwerk Center

Belgian Network Solutions beschikt over een volledig multihomed redundant netwerk (AS 8368). De eigen glasvezelring rond Brussel verbindt 3 datacentra (PoP) met elkaar (LCL, InterXion en Mobistar). De glasvezelverbinding is opgesplitst in 16 kanalen, 2 van 10Gbit en 14 van 1Gbit.

Netwerk faciliteit

  • Transit providers
  • Netwerktechnologieen
  • Netwerk hardware infrastructuur

Belgian Network Solutions beschikt over een 10GigE ready, ethernet gebaseerd, netwerk opgebouwd met Cisco Systems materiaal binnen de verschillende locaties (PoP's) rond Brussel. Op de glasvezelverbindingen gebruiken wij CWDM apparatuur om onze fiber op te splitsen in meerdere kanalen, namelijk 1x10GBit en 7x1Gbit.

Op onze verschillende PoP locaties is ons netwerk verbonden met verschillende TIER-1 carriers. Voor de internetconnectiviteit maken wij dus gebruik van Cogent Communications, Level3, Tinet (Tiscali Network) en Highwinds Network Group als transit providers, met telkens een minimumaansluiting van 1Gbit. Daarnaast zijn we rechtstreekse aangesloten op verschillende peering exchanges in binnen- en buitenland (FreeBIX Brussel en AMS-IX Amsterdam) en diverse private peerings met content providers.

Meer informatie over ons netwerk kan u steeds bekomen via één van onze medewerkers.

Contact PDF

Netwerkmap

  • 5 PoP's
  • Lokale en internationale exchanges